Zuidwijk Carrosserieën

A. Einsteinweg 2
2408 AP Alphen a/d Rijn

Tel: +31(0)172 49 07 93
Fax: +31(0)172 65 38 96
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

24/7 service monteurs

Zuidwijk Carrosserieën beschikt over een 24-uurs hydrauliek service voor laadklep en laadkraan of andere hydraulische installatie reparaties en zijn dus dag en nacht te bereiken.

Telefoon service monteurs: 0172 490793
Buiten werktijden: +316 51744140

Zuidwijk Hydrauliekservice

Als een laadklep, laadkraan of ander hydraulische installatie om welke reden dan ook niet werkt is het zaak dat deze zo snel mogelijk gerepareerd wordt.

carrosserieopmaat ban

Zuidwijk verkort levertijden

Zuidwijk verkort levertijden

Zuidwijk Carrosserieën uit Alphen aan den Rijn heeft een mal ontwikkeld die het mogelijk maakt sneller carrosserieën op maat op te bouwen. Bovendien kan met minstens één man minder een grondraam, een achterportaal of een dakframe ontwikkeld worden, allemaal op dezelfde mal.

,,Voorheen gebruikte je handelsprofielen waaraan je de klantenwensen zoveel mogelijk probeerde aan te passen. Wij hebben dit omgedraaid als het ware en maken een mal die we steeds aan de klantwens aan kunnen passen", legt directeur Sander van Stenis uit. Hij ging daarbij niet over één nacht ijs. ,,We hebben nu de eerste serie laadbakken die we volgens de nieuwe productiewijze hebben gebouwd, gereed."

Zuidwijk1lrDe serie van vijf is modulair gebouwd, wat veel tijd scheelt, volgens Van Stenis. ,,Tot en met de laadklep hebben we de bakken al gereed. Dus wanneer de klant komt met zijn chassis, hoeft het niet meer dan een dag te duren en de bak staat er compleet gemonteerd op. Dat is het grootste voordeel van dit systeem." Hiermee zegt Van Stenis makkelijk te kunnen concurreren met de bedrijven die kant en klare carrosserieën leveren. ,,Maar die zijn weer niet precies op maat. Bij ons krijg je maatwerk èn de snelheid en is de klant eventuele nadelen met betrekking tot voorfinancieren ook nog eens kwijt." Het maatwerk wordt gemaakt uit plaatmateriaal en is dus niet gewalst. Daardoor is dit goedkoper dan profielwalsen.

De constructie van een achterportaal is nu zodanig, dat er een koudebrug minder in zit en dat deze stabieler is geworden. De nieuwe constructie maakt dat overzetten eenvoudiger is geworden. Van Stenis heeft bij dit systeem nog meer voordelen ingebouwd. ,,De bak is kwalitatief hoogwaardig, dus durf ik gerust te stellen dat de laadbak twee trucklevens mee gaat. We hebben er bij de constructie al rekening mee gehouden dat het mogelijk is de bak over te zetten op een volgend chassis. Zodanig dat wanneer de maten daarvan weer ietsje afwijken, we daar met extra gaten voor bevestigingen op in kunnen spelen. Daardoor behoudt de klant ook bij een tweede truck het maatwerkvoordeel." Van Stenis benadrukt dat de bak daardoor wel een stukje duurder is dan kant en klare bakken, die niet precies op maat zijn van concurrenten, maar niet twee keer zo duur. ,,Dus als de klant kan rekenen, weet hij dat hij met onze oplossing goedkoper uit is. Dat daarmee onze constructie bijdraagt aan duurzamer vervoer moge eveneens duidelijk zijn."

Het grondraam is van staal en wordt op de mal gelast. Dat gaat volgens Van Stenis sneller dan bouten, want het vergt minder voorbereiding. ,,Staal is makkelijker te recyclen en dus duurzamer. Ik verwacht dat de carrosseriebouw volgens deze methodiek efficiënter en duurzamer wordt."

Aangeboden Te koop

Mitsubishi L200 Laadbak

Compleet met achterlichten. NIEUW

Laadbak L200 te koop aangeboden

Bouwjaar 2011
Kleur wit
NIEUW - 2000 euro

Neem contact op met:
Tel: 0172 49 07 93
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jolly kraan mechanische

Compleet met steunpoot. NIEUW

Jolly Kraan te koop aangeboden

Tilt 150 kg op 2 meter
Compleet met steunpoot
Prijs € 750

Neem contact op met:
Tel: 0172 49 07 93
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

zuidwijk keurmerken